Képgaléria

Átadásra került a csónak- és hajókikötő
2008 szeptember 30-án Újlőrincfalva-Magyaradi területén átadásra került a már régóta várt csónak- és hajókikötő amely a községben működő Neptun 2005. KFt. beruházása, mely EU-s ROP pályázati támogatás keretén belül létesült.
A 100 férőhelyes csónak- és hajókikötő a Tisza-tó első, teljes mértékben Eu-s szabványnak megfelelően épült vizilétesítménye. Valamennyi móló víz, villany, szennyvíz csatlakozással rendelkezik. A kikötőben a pihenők kényelmét 3 db. esőház, és a Tisza-tóba nyúló félszigeten kialakított pihenőhely biztosítja.
Akik a parton maradóknak sem kell unatkozniuk, mert a kikötő, mint kijelölt túrapont, kerékpárkölcsönzővel rendelkezik.
A vendégek kényelmét szolgálja a szociális létesítmény, melyben melegvizű zuhanyzó is van, és természetesen a mozgássérültek részére akadálymentes blokk használható.

A mentett oldalon kialakított több száz négyzetméteres zárt parkírozó biztosítja a gépkocsik tárolását, míg a tulajdonos a Tisza-tó vizén hajózik, vagy kerékpártúrázik.

A kikötő létesülésével Újlőrincfalva községnek is közvetlen kijárata létesült a Tisza-tó vizére, így egy régóta elgondolt elképzelés valósult meg.

A Tisza-tó jobb partján található kikötő nemcsak a horgászok kedvelt központja lett, mivel közvetlen kijárata van a sarudi öbölre – amely a Tisza-tó egyik legnagyobb egybefüggő vizfelülete, – a sportolási célokat és a motorcsónakkal rendelkzőket is ki tudja szolgálni.

A kikötő egyik büszkesége, – tekintettel hogy természetvédelmi terület határán fekszik –  a kikötőt kiszolgáló hulladékgazdálkodás, mely magába foglalja a gyűjtést, szelektív tárolást, és a megsemmisítő helyre történő szállítást.

A Tisza-tó téli üzemmódja miatt a Neptun kikötő téli álmát alussza, de vízállástól függően 2009. március 1-től már várja a pihenni vágyókat.

2008. NOVEMBER 22.

ADATOKAT RENDELKEZÉSRE BOCSÁTOTTA:
NEPTUN 2005. KFT.  3387 ÚJLŐRINCFALVA, KOSSUTH L. U. 26/A.
ELÉRHETŐSÉG: ALBERT FERENC  ÜGYVEZETŐ
06-30/9406-280

2003.10.23. Erdélyi testvérkapcsolat

Testvértelepülésük meghívására 2003. október 23-án termékbemutatón és a hozzá kapcsolódó Szüreti Bálon vettünk részt.

2004.05.01. Majális

Rendhagyó majális az EU csatlakozás napján Újlőrincfalván a Jóléti-tónál. Az EU-hoz való csatlakozás napját a Szabadidőközpontban rendezte meg az

Önkormányzat majális keretén belül. Reggeli zenés – pálinkás ébresztő után horgászverseny, aszfaltrajz verseny színesítette a programot. Az ünnepi megemlékezést a Polgármester tartotta, majd délután kulturális műsorok, este pedig bál zárta a napot.

2004.07.24. Anna Bál

Az Anna Bálon vendégünk volt 50 fős Erdélyi delegáció, akik a testvér település kapcsolatok további ápolása mellett tették le voksukat. Hajóztak a Tiszán, fürödtek a Szabad strandon, részt vettek a szomszéd település által rendezett Kakas bemutatón.

2004.05.22. Ivó nap

Az immár negyedik alkalommal megtartott Ivó napi mulatságon a lengyelországi Kepno járás 8 településének küldöttsége mellett részt vettek a Tisza parti

települések küldöttségei is. A hagyományos vacsora és érdekes tombola ajándékok mellett reggelig tartott az IVÓ napi bál. A rendezvényen a Beregszász és az Erdélyi Lőrincfalva küldöttségei is részt vettek.

2004.08.20. Falunap

Augusztus 20-át a településünk a Jóléti- tónál töltötte, ahol horgászverseny, vizibiciklizés és kulturális műsorok fogadták a vendégeket, finom ebéd mellett.

2004.06.26. Elszármazottak találkozója

A rendezvény vendége volt a VV3 sztárja, az Újlőrincfalvához nagyanyai ágon kötődő KATKA és barátnője Jeni. A hazalátogatók ismerkedtek a településsel, a Tisza-tóval és szórakoztak a Jóléti -tónál.

2004.08.08. Nemzetközi Nönap

Március 8-a Nemzetközi Nőnap, ahol igyekeztünk egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani a gyengébb nem képviselőire. Hagyománnyá vált a településümkön a rendszerváltás óta, hogy valamilyen formában külön megemlékezzünk a nőkről. Azokról a nőkről akik már eddig is sok áldozatot hoztak vagy fognak hozni a fiatalabak közül is a gyermeknevelés, a család összetartása érdekében.

2003. 08.17. 125. éves a községünk

2003. augusztus 17-én ünnepeltük községünk alapításának 125. éves évfordulóját.

2003.05.17. Ivó Nap

2003. május 17-én rendeztük meg hagyományos Ivó Napi Rendezvényünket, néhány fotó az eseményről.