Tisztelt Elszármazottak!

Újlõrincfalva önkormányzata ebben az évben ismét megrendezi az elszármazottak találkozóját.

A esemény megrendezésének van egy örömteli elõzménye is, miszerint megjelent „Tiszahalász-Újlõrincfalva története” címû könyv, amelynek bemutatójára 2011. május 12.-én került sort. Akinek nem volt lehetõsége eljönni a könyvbemutatóra annak most alkalma nyílik megismerni illetve megvásárolni a monográfiát.

A településen megnyitásra került Nyárádi Hartl Ede emlékszobája.

Sokak számára talán ismeretlen a név. A könyv megírását megelõzõ anyaggyûjtéskor 140 év után került ismét elõtérbe a méltatlanul elfeledett ember neve, aki sokat tett önzetlenül az 1876-os tiszai árvíz idején a Tiszahalásziak megmentéséért, majd az új falu Lõrincfalva, mai nevén Újlõrincfalva létrehozásában, felépítésében.

Ugyancsak ezen a napon kerül megrendezésre, a már lassan hagyománynak számító Csatári János Fõzõverseny is ahová szintén szeretettel várjuk a nevezni kívánó csapatokat. A versenyen bármilyen hagyományos étel készítésével be lehet nevezni.

A fõzni nem kívánok számára is biztosítunk ebedét 500 Ft/ adag áron.

A rendezvény idõpontja 2011. Július 16. szombat. Amennyiben a fõzõversenyen szeretnének részt venni, vagy ebédre tartanak igényt úgy a jelentkezést legkésõbb 2011. Július  13. szerda 16 óráig legyenek szívesek jelezni a +36 70- 315- 8331 telefon számon, vagy az „ ohalasz@ujlorincfalva.hu” email címen.

Újlõrincfalva, 2011. június 20.

Tisztelettel:

Zsebe Zsolt
Újlõrincfalva polgármestere
 

Leave a Comment