Képgaléria

Átadásra került a csónak- és hajókikötő
2008 szeptember 30-án Újlőrincfalva-Magyaradi területén átadásra került a már régóta várt csónak- és hajókikötő amely a községben működő Neptun 2005. KFt. beruházása, mely EU-s ROP pályázati támogatás keretén belül létesült.
A 100 férőhelyes csónak- és hajókikötő a Tisza-tó első, teljes mértékben Eu-s szabványnak megfelelően épült vizilétesítménye. Valamennyi móló víz, villany, szennyvíz csatlakozással rendelkezik. A kikötőben a pihenők kényelmét 3 db. esőház, és a Tisza-tóba nyúló félszigeten kialakított pihenőhely biztosítja.
Akik a parton maradóknak sem kell unatkozniuk, mert a kikötő, mint kijelölt túrapont, kerékpárkölcsönzővel rendelkezik.
A vendégek kényelmét szolgálja a szociális létesítmény, melyben melegvizű zuhanyzó is van, és természetesen a mozgássérültek részére akadálymentes blokk használható.

A mentett oldalon kialakított több száz négyzetméteres zárt parkírozó biztosítja a gépkocsik tárolását, míg a tulajdonos a Tisza-tó vizén hajózik, vagy kerékpártúrázik.

A kikötő létesülésével Újlőrincfalva községnek is közvetlen kijárata létesült a Tisza-tó vizére, így egy régóta elgondolt elképzelés valósult meg.

A Tisza-tó jobb partján található kikötő nemcsak a horgászok kedvelt központja lett, mivel közvetlen kijárata van a sarudi öbölre – amely a Tisza-tó egyik legnagyobb egybefüggő vizfelülete, – a sportolási célokat és a motorcsónakkal rendelkzőket is ki tudja szolgálni.

A kikötő egyik büszkesége, – tekintettel hogy természetvédelmi terület határán fekszik –  a kikötőt kiszolgáló hulladékgazdálkodás, mely magába foglalja a gyűjtést, szelektív tárolást, és a megsemmisítő helyre történő szállítást.

A Tisza-tó téli üzemmódja miatt a Neptun kikötő téli álmát alussza, de vízállástól függően 2009. március 1-től már várja a pihenni vágyókat.

 
2008. NOVEMBER 22.

ADATOKAT RENDELKEZÉSRE BOCSÁTOTTA:
NEPTUN 2005. KFT.  3387 ÚJLŐRINCFALVA, KOSSUTH L. U. 26/A.
ELÉRHETŐSÉG: ALBERT FERENC  ÜGYVEZETŐ
06-30/9406-280