Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Gmina przedstawienie
Testvérkapcsolat
Helyi látnivalók
Képgaléria
Elérhetőségek
Eladó házak
Partnereink
Rendezvények 2016
Digitális Jólét Program
Önkormányzat
Területrendezési terv módosítása 2013
Helyi Önkormányzat
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő testület
Ügyintézés
Üvegzseb
Beruházás 2007
Közérdekű adatok
Letölthető dokumentumok.
ÉMOP.-3.1.3-11-2012-0194
Hatályos rendeletek
Nyomtatványkitöltő program
Google PageRank

Kezdőlap arrow Testvérkapcsolat

Testvérkapcsolat PDF Nyomtatás E-mail
 
TESTVÉRKAPCSOLAT
 
2003. februárjában az erdélyi „Lőrincfalva“ településsel (Maros megye) kapcsolatfelvételre került sor.
 
Testvérkapcsolatunk megállapodásának szövegét olvashatja magyar és román nyelven.

Azóta a kapcsolat ápolása folyamatos. Ez évben lakossági cserelátogatás történt 50 fővel. A programot támogatta a Határontúli Magyarok Hivatala, Szabó Vilmos államtitkár úr vezetésével.
Több baráti látogatásra is sor került oda-vissza alapon. Részt vettek az IVÓ-napon, ANNA bálon, valamint a „125 éves Újlőrincfalva“ ünnepségeken.
Részünkről júniusban - júliusban és az októberi szüreti bálon vett részt küldöttség, melyeken termékbemutatókra is sor került. Fő cél a kulturális kapcsolaton kívül a gazdasági kapcsolat kialakítása, főleg zöldség termelés területén, hisz ők a zöldségtermelés hazája (MUROKORSZÁG), nálunk pedig épül a zöldségfeldolgozó hűtőház.

Az Erdélyi Lőrincfalva településsel 2003.óta fennálló kapcsolat keretén belül rendszeres csere látogatásra kerül sor a két település lakói között.

A Lengyelországi Leka Opatowska településsel 2004. évben került kialakításra a kapcsolat . Fő cél a fiatalok közötti kapcsolat ápolása. 2005.évben öt helyi fiatal vett részt a lengyel tenger partnál, még 2006.évben öt lengyel diák vett részt a Jóléti tónál egy hetes táborozáson.

2007. július 02-09. között 13 diák és kettő fő pedaógus tesz látogatást a Lengyelországi Leka Opatowska településen, majd julius 10-16 között ugyan ilyen összetételben lengyel diákok érkeznek, hogy megisamerkedhessenek a településssel, Tisza-tóval és a környékkel, valamint látogatást tesznek a parlamentben is.

2007. július 26-aug.01. között 5 fős lengyel vezetői delegáció érkezik a településre viszonozva a tavalyi látogatást. A program szerint kettő napot Erdélyben töltönek el az ottani Lőrincfalva testvértelepülés vezetésének meghívására.

2007. agusztus 09-én Erdélyből érkezik delegáció Újlőrincfalvára, akik egyúttal részt vesznek a SZENTLŐRINCKÁTÁN megrendzésre kerülő Lőrinc napok rendezvényen is, majd a diákok további egy hétre a település vendégei lesznek.
Utolsó frissités ( 2013. szeptember 10. kedd 11:49 )
 

ÉMOP Pályázat 2013

 Újlőrincfalva Könyvtár, Információs és Közösségi hely

 
 

© 2017 www.ujlorincfalva.hu - Újlőrincfalva község honlapja
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint