Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Gmina przedstawienie
Testvérkapcsolat
Helyi látnivalók
Képgaléria
Elérhetőségek
Eladó házak
Partnereink
Rendezvények 2016
Digitális Jólét Program
Önkormányzat
Területrendezési terv módosítása 2013
Helyi Önkormányzat
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő testület
Ügyintézés
Üvegzseb
Beruházás 2007
Közérdekű adatok
Letölthető dokumentumok.
ÉMOP.-3.1.3-11-2012-0194
Hatályos rendeletek
Nyomtatványkitöltő program
Google PageRank

Kezdőlap arrow Beruházás 2007

Beruházás 2007 PDF Nyomtatás E-mail
Tiszanána térségi ivóvízminőség-javítás

A Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (a továbbiakban: KIOP) környezetvédelem prioritás Vízminőség javítása intézkedés Ivóvízminőség javítása komponense keretében 2004. július 15.-én meghirdetett pályázati felhívás alapján támogatást nyertek:

Kedvezményezett: AQUA-KOM Ivóvíz Minőség-javító Önkormányzati Társulás (Tiszanána)

Tagjai: Tiszanána, Poroszló, Sarud, Hevesvezekény, Újlőrincfalva

A Projekt vissza nem igényelhető ÁFA-val számított összköltsége:385 305 377.- Ft, mely finanszírozásához a Támogató 366 040 108.- Ft, támogatást nyújt, a Projekt összes elszámolható költségének 95%-a. A támogatás megoszlása 70 % ERFA, 25% központi költségvetés.

A Kedvezményezett a 19 265 269.- Ft, azaz tizenkilencmillió-kettőszázhatvanötezer- kettőszázhatvankilenc forint különbözetet egyéb forrásból biztosítja (saját forrás 5%).

Projekt címe: Tiszanána térségi ivóvízminőség-javítás

Támogató: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint KIOP Irányító Hatóság

Közreműködő szervezet: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Fejlesztési Igazgatóság

Intézkedés/komponens megnevezése: Ivóvíz minőségének javítása

Célérték: Új vagy felújított közművel kiszolgált háztartások száma: 2745
 
Bővebben:  www.aquakomeger.com  weblapon (fotók, videó, egyéb információk)
 
További információk:
Az AQVA-COM Ivóvízminőség-javító beruházás menedzsmentjét a Heves Megyei Vízmű Zrt. biztosítja.
 
A minőség elismerése

A Heves Megyei Vízmű Zrt. kiérdemelte a 2006. év regionális Minőségi Nagydíjas Vállalkozása címet

Ebben az évben minden eddiginél több pályázat érkezett az Észak-magyarországi Minőségi Díj pályázatra. Heves Borsod, és Nógrád megye nagyvállalatai, kis- és közepes vállalkozásai közül a szigorú elbírálás után az egri központtal működő Heves Megyei Vízmű Zrt. vehette át a régió minőségi nagydíját. Cservenyák Ildikó, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője a díjátadó ünnepségen arról beszélt, hogy: a Nemzeti Minőségi Díj pályázatot egy évtizede hirdették meg először, s később ezekhez kapcsolódtak a regionális pályázatok. Az Észak-magyarországi Régió vállalakozásai közül sokan eséllyel indulhatnának a nemzeti díjért is - jegyezte meg, utalva a térségben működő vállalkozások egyre sikeresebb szereplésére. A díj célja elismerni a kiváló eredményeket elérő vállalkozásokat,másrészt a regionalitás erősítése, valamint az érdeklődés ráirányítása a minőségügy egyre növekvő fontosságára. Az ünnepségen a pályázat értékeléseként elhangzott, hogy nem csupán a pályázók száma növekedik, hanem eredményességük is egyre javul. Ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt öt év alatt megduplázódott a régió vállalatai által az értékeléskor elért átlagpontszám.
Öt kategóriában hirdettek nyertest, a kiemelt nagydíjat pedig a Heves Megyei Vízmű Zrt. az Észak-magyarországi Régió legnagyobb saját fogyasztói létszámmal rendelkező önkormányzati tulajdonú viziközmű szolgáltatója érdemelte ki. Minőségbeli törekvéseiket igazolja, hogy a vállalat környezetvédelmi és minőségirányítási rendszerét a Lloyd's Register Quality Assurance felülvizsgálta az ISO 14001:2004 és az ISO 9001:2000 szabványok szerint, és megfelelőnek találta 2005 év decemberében. 2006 őszén, pedig a minőségügy iránti elkötelezettség másik nagy bizonyítékát mutatta be a cég amelyért ezt a szép elismerést kapta a 80 éves szolgáltató.
 
A kivitelezési munkák műszaki tartalma:
Projekt azonosítószáma: KIOP-1.1.1.F.-2005-10-0002/2

Tiszanána:
   - Egy új 32 m3/óra kapacitású víztisztító berendezés kiépítése arzén, ammónium, vas- és mangán eltávolítására,
   - egy új 66 m2 alapterületű vízgépház építésével, hálózati szivattyúkkal, automatizálással, nyers víz és iszapülepítő medencével,
   - 200 m3 -es tisztított víz tároló glóbusz kiépítésével, a régi 50 m3-es glóbusz elbontásával,
   - 1db 50 m3-es vasbeton víztároló medence építése
   - 2db 25 m3-es vasbeton ülepítő műtárgy építése, komplett gépészettel
   - telepen belüli vezetékek építése, telepi út és térburkolat készítése, tisztítási technológia próbaüzemének lefolytatása

Poroszló:
   - egy 180 m talpmélységű kút kialakítása
   - 1057 fm bekötő vezeték kiépítése
   - egy 55m3/h kapacitású víztisztító berendezés kiépítése, arzén, ammónium, vas és mangán eltávolítására a meglévő vízgépház bővítésével, szűrőszivattyúkkal, automatizálással.
   - 1 db 50m3 ŰPE víztároló tartály beépítése zárkamrával
   - 1 db 2,3x2,9x1,8 m belső méretű vasbeton szivattyú akna készítése, gépészettel és automatikával.

Sarud:
   - 73 m2 alapterületű vízgépház építése, hálózati szivattyúk, automatizálással tisztított víz és iszapülepítő medencével, tisztított mosóvíz vezetékkel, egy 32 m3/h kapacitású új víztisztító berendezés kiépítése arzén, ammónium, vas és mangán eltávolítására.
   - 1 db 50 m3 ÜPE víztároló tartály beépítése, zárkamrával
   - 2db 28 m3-es vasbeton ülepítő műtárgy építése gépészettel, 334 m dekantáltvíz vezetékkel, telepen belüli vezetékek építése, telepi út építése

Hevesvezekény:
   - 116 talpmélységű tartalékkút építése
   - 52 m bekötővezeték az út alatt
   - 8m3/h kapacitású víztisztító berendezés kipítése arzén, ammónium, vas és mangán eltávolítására, a szükséges átemelő szivattyúkkal, bekötő vezetékkel és automatizálással.

Újlőrincfalva:
   - 1462 FM Sarud-Újlőrincfalvai ívóvíz távvezeték, kiépítése, csatlakoztatása a meglévő települési hálózathoz.
 
Tisztább ivóvíz Európai uniós forrásból.....
 
Heves megye településeinek egy részén az ivóvíz minőségét javítani kell, hogy megfeleljen az Európai Unió vonatkozó rendeleteinek. A megyei önkormányzat ezért pályázatot nyújtott be 2004-ben a Pályázat Előkészítő Alapra. A megye pályázata bekerült a támogatottak közé, ezzel megkezdődhetett a fejlesztések előkészítését szolgáló munka.
Első lépésben a szakminisztériumok szakmai vizsgálatai alapján készült el a magyarországi programterv, amelynek első ütemében készül el a Heves megyei ivóvíz minőségét javító beruházások ütemterve. A megvalósíthatósági tanulmányok, és engedélyes tervek alapján a pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Európai Unió Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program ivóvízminőség-javító pályázati keretére.

A Heves megyében most induló két beruházás az alábbi:
Az AQUA-KOM Ivóvíz Minőség-javító Önkormányzati Társulás (Tiszanána, Poroszló, Sarud, Hevesvezekény, Újlőrincfalva,) azzal a céllal jött létre, hogy a beruházás révén, a településenként eltérő, ivóvizet terhelő szennyező anyagok: vas, mangán, ammónium, arzén tartalom csökkentésével javuljon a szolgáltatott víz minősége. A szükséges műszaki és technológiai megoldások is településenként eltérőek. Új víztisztító technológia kerül kiépítésre Poroszló, Tiszanána, Sarud és Hevesvezekény településeken, míg Újlőrincfalvára egy Sarudról induló bekötővezetéken jut el a tisztított víz a fogyasztókhoz. A program 2745 új, vagy felújított közművel kiszolgált háztartást érint. A tervezett beruházás gesztora tiszanánai székhellyel alakult Önkormányzati társulás. A társulás elnöke dr. Tóth József. A tiszanánai társulás pályázatára 366 millió forintot kapott KIOP forrásból, a beruházás összköltsége 385 millió Ft.

A másik társulást Gyöngyöspata, Detk, Gyöngyöshalász és Rózsaszentmárton önkormányzata hozta létre Mátraaljai Ivóvízminőség-javító Társulás néven. Itt a közvetlenül érintett lakosok száma meghaladja a kilencezret. (4997 háztartás) Az érintett településeken az ivóvíz arzén, bór, ammónium, mangán és vastartalma haladja meg helyenként és időszakonként az eddigieknél szigorúbb, uniós határértékeket. Ezek csökkentését jelölték meg a KIOP prioritásainak megfelelő feladatként. Gyöngyöspata ellátását a visontai bánya-víztelenítés vízkészletének felhasználásával, a detki víztisztító telep kapacitásának bővítésével és a szükséges távvezeték kiépítésével lehet biztosítani. Gyöngyöshalászon egy eddig kihasználatlan kút nyersvizét kötik be a gyöngyösi vízmű gépházába, ahonnan a jó minőségű kezelt vizet táplálják be a település hálózatába. Rózsaszentmártonban a már meglévő technológiát kell tovább fejleszteni a megfelelő határértékek garantálása érdekében. A beruházás összköltsége 514 millió forint, melyből 490 millió Ft a támogatás. A tervezett beruházás gesztora Gyöngyöspata község önkormányzata. A társulás elnöke: Molnár József, Gyöngyöspata polgármestere.

A társulások pályázatai sikeresek voltak, a támogatási szerződést az érintettek aláírták. A települések a költségek 95 százalékát kapják támogatásként.
A beruházás projektmenedzseri feladatait a Heves Megyei Vízmű Zrt. végzi. Jelenleg is a vízmű üzemelteti a szolgáltatást az érintett településeken, és a jövőben is létesítmények kezelője lesz.
A programok sikere nyomán joggal bízhatunk abban, hogy a következő időszakban, a Nemzeti fejlesztési Terv újabb ütemében további ivóvízminőség-javító beruházások valósulhatnak meg a térségben.
Utolsó frissités ( 2007. augusztus 12. vasárnap 22:48 )
 

ÉMOP Pályázat 2013

 Újlőrincfalva Könyvtár, Információs és Közösségi hely

 
 

© 2017 www.ujlorincfalva.hu - Újlőrincfalva község honlapja
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint